Destian verkkovuosikertomus

1. Lähtötilanne

1. Lähtötilanne Johanna Otranen Liana Technologies on avainkumppanimme viestinnän ratkaisujen toteuttajana. On tehokasta ja kätevää, että saamme kaikki tarvitsemamme digiratkaisut yhdeltä toimittajalta. Johanna Otranen Viestintäpäällikkö, Destia

Destia on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Destia on panostanut viime vuosina digiviestinnän uudistuksiin. Uudistusten osana on päivitetty verkkosivusto, toteutettu ensimmäiset verkkovuosikertomukset sekä kehitetty yrityksen sisäistä sähköistä viestintää. Tahtotila uudistuksiin on yhtiössä yhteinen, sillä verkon tuomia mahdollisuuksia halutaan hyödyntää entistä tehokkaammin ja palvella asiakkaita paremmin.

2. Tavoitteet ja kehityskohteet

2. Tavoitteet ja kehityskohteet Lari Suomalainen Sivuviidakolla voidaan julkaista turvallisesti vuosikertomuksen kaltaista tärkeää dokumentaatiota. Verkkovuosikertomuksia kysytään nyt yhä enemmän. Lari Suomalainen Global Head of Sales, Liana Technologies

Destian pitkäaikaiseksi yhteistyökumppaniksi digiuudistuksiin on valikoitunut Liana Technologies (ent. Koodiviidakko). Yhteistyö on jatkunut luontevasti, sillä Lianan monipuolinen työkalupakki on tarjonnut ratkaisut myös uusiin digiviestinnän tarpeisiin ja kehityskohtiin.

Destian yrityssivusto ja verkkovuosikertomus on toteutettu Sivuviidakko-alustalle, mikä mahdollistaa sisältöjen keskitetyn hallinnan yhdestä ylläpidosta. Sivustojen kehityksessä on panostettu erityisesti visuaalisempaan ilmeeseen sekä käyttäjäystävälliseen selailukokemukseen kaikilla päätelaitteilla. Toiminnallisen suunnittelun ja toteutuksen tehneen Lianan lisäksi sivustojen suunnittelussa on ollut mukana visuaalisesta ilmeestä vastannut mainostoimisto.

Sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehityksessä on hyödynnetty Sivuviidakko-julkaisujärjestelmää ja Postiviidakko-uutiskirjetyökalua.

3. Toteutus

3. Toteutus Jussi Kuparinen Olemme kehittäneet Sivuviidakkoon lukuisia moduleja, joiden avulla verkkovuosikertomus rakentuu jouhevasti palasista. Alustaa viemme jatkuvasti eteenpäin, ja asiakaslähtöisyys on tärkeä osa tuotekehitystämme. Jussi Kuparinen Customer Success Director, Liana Technologies

Yrityssivuston ja verkkovuosikertomusten ulkoasu ja toiminnot suunniteltiin niin, että ne toimisivat mahdollisimman hyvin yhteen. Verkkovuosikertomusten toteutuksessa erityisen tärkeää oli selkeä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä. Eri sidosryhmille tuotetun sisällön tuli olla helposti löydettävissä ja selattavissa sekä jäsentyä luontevasti suuresta tiedon määrästä huolimatta.

Postiviidakon helppokäyttöinen käyttöliittymä on Destiassa käytössä sekä sisäisessä viestinnässä että yksittäisissä kohdennetuissa markkinointikampanjoissa. Sivuviidakolle rakennetun kuvapankin avulla destialaiset voivat käyttää jouhevasti materiaaleja esimerkiksi presentaatioissa, tarjousten kansissa tai seminaariesitelmissä. Konserniviestintä voi myöntää oikeudet kuvapankin käyttöön myös yhteistyökumppaneille.

Uudistusten jälkeen sivustoja ja viestintää on viety edelleen eteenpäin – panostaen niin käytettävyyteen, sisältöön kuin visuaaliseen ilmeeseen.

4. Lopputulos

Katso kuva 4. Lopputulos Jenni Järvinen Olemme hyvin tyytyväisiä projektin lopputulokseen. Sivusto on selkeä ja yksinkertainen kokonaisuus, jonka perustoiminnallisuudet toimivat hyvin. Jenni Järvinen Viestinnän asiantuntija, Destia

Digiviestinnän uudistukset ovat vieneet eteenpäin sekä Destian ulkoista että sisäistä viestintää. Verkkosivun vierailijoiden on helppo selailla sivustoa ja sisäinen tieto kulkee nopeasti destialaisten keskuudessa. Tieto, jota etsii, on helposti saatavilla. Uudistusten tuloksia on mitattu systemaattisesti ja syyskuussa 2015 ne osoittivat seuraavaa:

  • Mobiililaitteita käyttävien osuus kävijöistä 24,5%
  • Viimeisen vuoden aikana mobiililiikenne on kasvanut +36%
  • Verrattuna edelliseen vuoteen uusien kävijöiden määrä on kasvanut +31,5%
  • Vuoden 2014 vuosikertomus sijoittui ProComin vuosikertomusarviossa, listaamattomien yhtiöiden ja muiden yhteisöjen sarjassa, kolmen parhaan joukkoon

Asiakkaiden suusta

Yhteistyö on ollut joustavaa ja ripeää, suunnittelu ja tekninen toteutus sujui hyvin ja meidän toiveet huomioitiin, yhteyshenkilö tiesi koko ajan missä vaiheessa projektia ollaan ja myös seuraavat askeleet. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!
Tobias Gustafsson Chips Ab, Junior tuotepäällikkö
Olemme erittäin tyytyväisiä sivustouudistuksen lopputulokseen. Sivuviidakon avulla on helppo hallita ja kehittää sivuston sisältöä, sillä myös tärkein sivuston analytiikkadata on suoraan julkaisujärjestelmästä tarkasteltavissa. Teknisen tuen ja yhteyshenkilön kautta saamme aina tarvittaessa nopeasti apua ja opastusta.
Johanna Otranen Viestintäpäällikkö, Destia Oy

Kiinnostuitko Sivuviidakosta? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko Sivuviidakosta? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, pyydä demo ja tutustu Sivuviidakkoon tarkemmin.

Vinkkaamalla meille kiinnostuksesi saat ilmaisen esittelyn Sivuviidakosta – paikan päällä tai vaikka online yhteydessä. Takaamme, että nähtyäsi Sivuviidakon et tule pettymään! 

Kokeile ilmaiseksi Ota yhteyttä