Apteekkari.fi-verkkolehden toteutus

1. Lähtötilanne

1. Lähtötilanne Erkki Kostiainen Tällaista helppoutta oppii arvostamaan, kun on kokemusta muunkinlaisista verkkoprojekteista. Erkki Kostiainen Proviisori, päätoimittaja, Apteekkariliitto

Apteekkarilehti tarvitsi käyttöönsä verkkosivuston, joka palvelisi aiempaa paremmin lehden uutisvälitystä. Kerran kuussa ilmestyvän printtilehden oheen haluttiin verkkolehti, joka kertoo alan uutiset tuoreeltaan ja ensimmäisenä. Ennen kaikkea haluttiin tuottaa sivusto, joka palvelisi apteekkien ammattilaisia ja sidosryhmiä parhaalla mahdollisella tavalla.

2. Suunnittelu

2. Suunnittelu Topi Kairenius Yhteistyö Lianan kanssa sujui vaivatta tämänkin keikan osalta, ja kiperätkin vaatimuksemme toteutettiin ripeästi. Apteekkari.fi taipuu nyt nätisti mobiiliin ja Postiviidakko täydentää sivuston aidoksi uutispalveluksi. Topi Kairenius Art Director, Julkaisuosakeyhtiö Elias

Verkkolehden ulkoasu haluttiin pitää selkeänä ja uutisille suunniteltiin kattava arkisto: näin lukijat voisivat myös jälkikäteen selailla uutisarkistoa ja katsella aiemmin lukemiaan juttuja. Sivustolle toteutettiin alusta alkaen myös kattavat jako-ominaisuudet, joiden avulla sisältöä voidaan jakaa helposti eteenpäin. Näin kiinnostavat artikkelit ja uutiset saadaan kätevästi välitettyä esimerkiksi kollegalle.

Sivuviidakolla toteutetun verkkolehden ulkoasu suunniteltiin siten, että HTML-sivusta voidaan automaattisesti generoida graafinen uutiskirje. Näin verkkolehden sisältö ja tärkeät uutiset taipuvat yhdellä napin painalluksella myös Postiviidakolla toteutetun graafisen uutiskirjeen sisällöksi.

3. Toteutus

3. Toteutus Jussi Kuparinen Tätä projektia oli mahtava päästä tekemään yhdessä osaavan tiimimme kanssa. Monella tapaa kyseessä ei ollut perinteinen verkkototeutus, vaan prosessi, jossa julkaisumaailman erityispiirteet tuotiin online-ympäristöön. Jussi Kuparinen Customer Success Director, Liana Technologies

Apteekkari.fi -toteutus osoittaa, että julkaisumaailman erityispiirteet voidaan älykkäästi toteutettuna tuoda myös online ympäristöön. Sivuviidakko Verkkolehden avulla voidaan toteuttaa verkkolehti, joka palvelee samalla sekä nopeasti päivittyvän informaation tarvetta että nettiä käyttävän selailu- ja lukutottumuksia. Apteekkari.fi -verkkolehden ohella kokonaisuuteen toteutettiin lehden mobiiliversio, joka varmistaa että ajankohtainen sisältö näkyy lukijalle optimaalisesti päätelaitteesta riippumatta. Myös uutiskirje oli tärkeä lisä kokonaisuuteen: sen avulla lukijoita saadaan houkuteltua verkkopalvelun äärelle ja tärkeät asiat saadaan nopealla aikataululla mahdollisimman monen tietoon. 

4. Lopputulos

Katso kuva 4. Lopputulos Erkki Kostiainen Mobiiliversion ylläpitäminen ei vaadi toimitukselta lisätyötä; uutiset, kolumnit, blogit ja pääkirjoitukset päivittyvät mobiiliin automaattisesti verkkolehdestä. Erkki Kostiainen Proviisori, päätoimittaja, Apteekkariliitto

Apteekkari.fi -verkkolehdestä, mobiiliversiosta ja uutiskirjeestä on muodostunut toimiva ja dynaaminen kokonaisuus, joka palvelee sidosryhmien ja apteekkiväen ohella myös alasta kiinnostuneita median edustajia. Käyttäjän kannalta kokonaisuus on mahdollisimman nopea ja kätevä ylläpitää: sisällöt löytävät yhdellä päivityksellä paikkansa lehteen, mobiiliin ja uutiskirjeeseen kiinnostuneiden tahojen luettavaksi.

Apteekkari.fi

Asiakkaiden suusta

Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Tosin verkon jatkuvasti kehittyvässä maailmassa olemme päässeet vasta alkuun. Nyt kun pohjatyö on tehty LianaCMS:llä, meillä on hyvät lähtökohdat kehittää sivustoamme edelleen.
Mira Welling Brand Manager, Land Rover, Inchcape Motors Finland
Yhteistyö on ollut joustavaa ja ripeää, suunnittelu ja tekninen toteutus sujui hyvin ja meidän toiveet huomioitiin, yhteyshenkilö tiesi koko ajan missä vaiheessa projektia ollaan ja myös seuraavat askeleet. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen!
Tobias Gustafsson Chips Ab, Junior tuotepäällikkö

Kiinnostuitko verkkosivustoista? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko verkkosivustoista? Ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, pyydä demo ja tutustu LianaCMS:ään tarkemmin.

Vinkkaamalla meille kiinnostuksesi saat ilmaisen esittelyn verkkosivustoistamme – paikan päällä tai vaikka online yhteydessä. Takaamme, että nähtyäsi LianaCMS:n et tule pettymään! 

Pyydä demo Ota yhteyttä

Asiakkaiden suusta

Jo tarjouskilpailussa Liana Technologies erottui selkeällä ja mutkattomalla otteellaan. Kalevalaisten Naisten Liiton verkkosivujen ilme raikastui ja uudistui käyttäjäystävälliseksi. Ajankohtaiset tapahtumat- ja uutismoduuli tekevät uudistuvan ja ajassa elävän tunnelman. Koko projektissa oli reipas tekemisen meininki. Toimeksiantoon tartuttiin luovasti ja iloisesti. Erityiset kiitokset tuttavallisesta asiakaspalveluhenkisyydestä!
Sirpa Heikkinen Kulttuurisihteeri, Kalevalaisten Naisten Liitto
Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Tosin verkon jatkuvasti kehittyvässä maailmassa olemme päässeet vasta alkuun. Nyt kun pohjatyö on tehty LianaCMS:llä, meillä on hyvät lähtökohdat kehittää sivustoamme edelleen.
Mira Welling Brand Manager, Land Rover, Inchcape Motors Finland